BRM 200 km Nova Gradiška – Najava

Da rute breveta nisu još dotaknule sve ceste u RH pobrinut će se brevet “Nova Gradiška”. Mjesto starta i ruta ovog breveta  poznati su  lokalnim biciklistima koji su jedva čekali da svoje blago podijele sa ostalim kolegama. Profil rute pokazuje da Slavonija nije tako ravna i dosadna. Ostaje još provjeriti to u realnosti. Bit će šuma, polja, jezera, dobrih cesta, a također se nadamo druženju i lijepom vremenu.

  • Dužina breveta: 218 km
  • Visinska razlika: 2100 mnv
  • Start breveta: 08:00 h
  • Završetak breveta: 21:30 h

Krećemo u  08:00  sati iz centra Kosovca (Fast Food & Pizzeria Kod Klarića koja je ujedno i cilj). Ruta nas vodi prema centru Okučana, te se nakon 9 kilometara penjemo na Bijelu Stijenu. Nakon par brežuljaka i spusta dolazimo do Lipika koji je na 20. km rute. Nakon napuštanja Lipika (ergela sa Lipicancima je s lijeve strane na izlazu Lipika, ako nekog zanimaju konji), slijedi uspon ka spomeniku “Trokutu”, spust prema Novskoj, te po krivudavom i brežuljkastom putu dolazimo do Garšnice koja se nalazi na 72. km rute gdje je prva kontrolna  točka na benzinskoj pumpi INA. Put dalje vodi kroz nasip jezera u pravcu mjesta Uljanik, potom se u pravcu sjeveroistoka vozimo do Daruvara zanimljivim putem s manjim uzvišenjima. Dalje nastavljamo u pravcu juga prema Pakracu čime smo već odvezli više od pola breveta. Nastavak rute obiluje šumskim dijelom podnožja Psunja. Ostavivši Psunj iza sebe dolazimo na kontrolnu točku u Brestovac na 165. km. U nastavku rute, na 186. km preostalom snagom prelazimo veći uspon  Barbara. Obišavši veći dio Slavonije za kraj rute ostaje Posavski dio koji se može odvesti skoro bez okretanja pedala osim posljednjeg hupsera kod mjesta Gorice. Kroz Slavonska sela i njive dolazimo do cilj.

Uz ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.

Na startu, odnosno cilju, kao i na kontrolnim točkama svi sudionici su dužni pridržavati se propisanih epidemioloških mjera. Na startu je potrebno osim registracije ispuniti i Epidemiološki upitnik.

Dodatne upute – mjesto starta/cilja i parkinga:

Prijave

Startna pristojba iznosi 100,00 kn. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 kn. Prijaviti se možete do 14. listopada do 23:59 sati. U prijavi navedite Vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta. Prijavite se na: (silvijo@gtp.hr) silvijo (at) gtp (dot) hr.

Informacije

  • Plan puta BRM 200 km Nova Gradiška
  • Karta BRM 200 km Nova Gradiška
  • gpx datoteke BRM 200 km Nova Gradiška
  • Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a obavezan je potpisati Izjavu 

Epidemiološke mjere

Sukladno situaciji u kojoj se nalazimo, ovaj breveto će se organizirati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera:

  • Svi sudionici su dužni prilikom boravka na startu, odnosno cilju i svim kontrolnim točkama koristiti maske za lice ili medicinske maske, te se suzdržati od bliskog kontakta.
  • Svim sudionicima će se po dolasku na start, prilikom registracije mjeriti temperatura.
  • Svaki sudionik mora popuniti i potpisati Epidemiološki upitnik.

Vidimo se!

Silvijo Pale-Halić (kontakt: +385 99 205 0 205)

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.