Izvještaj s vožnje BRM 200 km Selce 2015

U subotu 6. lipnja 2015. odvozili smo drugo izdanje breveta Selce, koji je ovoga puta poprimio i međunarodni karakter zahvaljujući sudjelovanju slovenskih randonera Tanje Kavčič i Andreja Zamana, uz koje su se na startu pojavili Hrvoje Pentek, Vedran Husremović, Ivan Ćirović i moja malenkost Neven Antić.

Na startu u Selcu ispratilo nas je, za jutarnje sate, vrlo visokih 27°C i takvo nas je toplo vrijeme pratilo cijelom trasom, izuzev dijela ispod Ričićkog bila, gdje nas je šuma hladila krošnjama svojeg drveća. Čak je na prijevoju Gornje Jelenje na nadmorskoj visini od 880m bilo 35°C. Već prije prve kontrolne točke u Dražicama Hrvoje je odlučio odraditi jedan malo jači trening tako da se odvojio i ostatak trase proveo u “bijegu”, dok su Tanja i Andrej u Crikvenici promašili jedno skretanje, tako da su ostatak ekipe sustigli na drugoj kontroli u Fužinama.

Po okrijepi u Fužinama slijedio je možda i najatraktivniji dio trase, od Ličkog polja, preko visoravni Pleteno i vidikovaca ispod Male i Velike Svibe pa sve do treće kontrole u Žutoj Lokvi. Nije nedostajalo prekrasnih vidika, divljih konja, stada ovaca, procvjetale kadulje i ostale flore i faune vinodolskog zaleđa. Nakon maestralnog spusta sa Vratnika u Senj, koji je kvarila vozačica Volva austrijske registracije, slijedilo je još 40-tak kilometara po Jadranskoj magistrali, koje smo usprkos upeklom suncu i bez toliko poznate velebitske bure, odradili u jednom dahu i stigli na cilj u Coctail bar “Tunar” Selce.

Ovim se putem zahvaljujemo svim učesnicima i osoblju coctail bara Tunar u Selcu, caffe bara Tren u Fužinama i restauranta Gacka dolina u Žutoj Lokvi na suradnji u organizaciji ovog breveta, uz nadu da će slijedeće izdanje privući veći broj učesnika ovog, kako je rekao dugogodišnji slovenski randoner Andrej Zaman cit. uz Dolenjskih 300km, najljepšeg breveta na ovim prostorima.

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.