Flèche Croatie 2020

Flèche Croatie je 24-satna ekipna randonneurska vožnja. Cilj Flèche vožnje je u 24 sata odvoziti najmanje 360 kilometara. Flèche nije utrka. Flèche -a nije natjecanje, već druženje i zajedništvo. Ekipe iz različitih polazišta voze prema zajedničkom cilju. Flèche je jednistvena vožnja organizirana pod okriljem Audax Club Parisiena (ACP) i uvjet je za stjecanje titule Randonneurs 5000 i Randonneurs 10000. Flechè Croatie je izvedena iz tradicionalne Flèche Vélocio randonneurske vožnje i organizirana sukladno sljedećim pravilima:

 • Svaku ekipu čini najmanje tri, najviše pet članova koji se voze zajedno do unaprijed od organizatora određenog cilja.
 • Sve ekipe imaju zajednički cilj, ali svaka ekipa sama određuje svoje mjesto starta i trasu, kao i kontrolne točke. Duž trase mora biti najmanje četiri kontrolne točke (najviše 12).
 • Ekipe mogu izabrati istu trasu, ali ne smiju startati u isto vrijeme (najmanja vremenska razlika mora biti jedan sat) i ne smiju se voziti se zajedno.
 • Iako svaka ekipa teži odvoziti što je moguće više kilometara, Flèche Croatie nije utrka.
 • Kontrolne točke se ne smiju ponavljati. Nije dozvoljeno ponavljanje trase (krugovi). Između dviju kontrolnih točaka ekipa mora izabrati najkraću moguću trasu.
 • Pratnja je dozvoljena isključivo na kontrolnim točkama.
 • Broj stanki nije ograničen, ali niti jedna ne smije biti duža od dva sata.
 • Od najviše pet članova jedne ekipe na cilj moraju doći najmanje tri člana kako bi se vožnja mogla homologirati za cijelu ekipu.
 • U posljednja dva sata vožnje, ekipa mora odvoziti najmanje 25 kilometara.
 • Osim najmanje udaljenosti koju ekipa mora odvoziti unutar 24 sata (360 km), u odnosu na prijavljenu udaljenost (iz Prijavnice) ukupno odvožena duljina ne smije odstupati više od +/- 20%.
 • Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost. Osim ovih pravila, svaki sudionik mora poštovati Zakon o sigurnsti prometa na cestama Republike Hrvatske. Kršenje navedenih pravila jednog ili više članova i/ili pratnje može dovesti do diskvalifikacije ekipe.

Start Flèche Croatie je u subotu 23. svibnja, između 14 i 15 sati. Cilj je 24 sata kasnije u sportskom centru Sveta Nedjelja, Kapetan ekipe mora predati organizatoru kontrolne kartone najkasnije do 16 sati. Na cilju će biti osigurana okrjepa i mogućnost tuširanja.

Svaka ekipa treba izabrati kapetana ekipe, koji predstavlja ekipu i komunicira s organizatorom Flèche Croatie. Prije starta kapetan ekipe mora dostaviti organizatoru Prijavnicu ( (randoneurs.croatie@gmail.com) randoneurs.croatie (at) gmail (dot) com), ne kasnije od nedjelje 17. svibnja do kraja dana. Uz Prijavnicu treba dostaviti gpx datoteku odabrane trase. Po odobrenju trase, kapetanu će biti dostavljeni kontrolni kartoni s upisanim kontrolnim točkama. Kontrolni kartoni moraju biti potvrđeni na startu i na svakoj kontrolnoj točki. Na cilju kontrolni karton ovjerava organizator. Kontrolne točke mogu biti lokali, trgovine, benzinske postaje, hoteli, … Obavezno u kontrolnom kartonu mora biti upisana prijeđena udaljenost po isteku 22. sata i 24. sata, razlika ne smije biti manja od 25 km. Udaljenost se potvrđuje u prvom slijedećem mjestu, odnosno na cilju Moguće su i skrivene kontrolne točke organizatora. Odstupanja od prijavljene trase nisu dozvoljena osim u slučaju izvanrednih okolnosti kao što su radovi na cestama, zabrana prometa uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta (vjetra) i slično.

Kao i za brevete, dozvoljena je upotreba bilo kojeg vrsta bicikla (tandemi, tricikli, …) pogonjenih isključivo vlastitim mišićima. Obavezna oprema je kaciga, a za noćni dio vožnje, kao i za uvjete smanjene vidljivosti prednje bijelo, stražnje crveno svjetlo i reflektirajući prsluk ili trake.

Informacije

Nemojte propustiti ovu jedinstvenu randonorsku vožnju. Vidimo se na cilju!

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.