Najava BRM 200/300 km Novigrad

Dragi moji,

stiže nam proljeće pa je tako i vrijeme da se krene u nove biciklističke avanture. Na redu je jedan predivan istarski breveto sa startom i ciljem u Novigradu (supermarket PLODINE). Nudimo BRM 200 km i BRM 300 km, pa izaberite što Vam više odgovara:

  1. BRM 200 km uz oko 2400 m visinaca – start je u 08:00 sati, a vremensko ograničenje 13:30 sati (na cilj treba doći do 21:30)
  2. BRM 300 km uz oko 3000 m visinaca – start je u 07:00 sati, vremensko ograničenje iznosi 20:00 sati (na cilju ćemo Vas čekati u nedjelju do 3:00 sati)

Ruta nas vodi preko Umaga do sjeverozapadnog dijela Istre – Savudrije, a kontrolna točka je Savudrijiski svjetionik (KT1).

Nakon Savudrije, trasa vodi preko Plovanije do Buja.

Nakon Buja preko Bijele Zemlje dolazimo u dolinu Mirne, te nastavljamo do Buzeta gdje je ujedno i kontrolna točka na INA benzinskoj postaji (KT2). Iz Buzeta nastavljamo prema kontrolnoj točki u Draguću, do koje dolazimo nakon kraćeg uspona (KT3).

Iz Draguča preko Cerovlja lagano putujemo prema Labinu gdje je kontrolna točka, benzinska postaja Ina (KT4).

Ruta nas dalje vodi do malog čarobnog mjesta Svetvinčenat u kojemu je smješteni predivan dvorac, a ujedno je to i kontolna točka (KT5).

Tu se trase razdvajaju: trasa BRM 200 km nastavljaju preko Svetog Lovreča, Žbandaja, Višnjana i Tara do cilja u Novigradu- Plodine, dok trasa BRM 300 km kreće prema Puli i Fažani gdje se nalazi kontrolna točka KT6 – spomenik legendarnom Mati Parlovu.

Nakon slikanja s Matom vraćamo se na glavnu cestu, te nas nakon nekoliko metara čeka okrijepa s desnes trane u Bike baru“ La Miracolina” (OKRIJEPA).

Iz Fažane krećemo prema Vodnjanu, te prema Rovinju gdje je i kontrolna točka (KT7).

Iz Rovinja krećemo prema Kanfanaru, te se vraćamo na zajednički dio rute koji nasvodi do cilja u Novigradu (Plodine).

Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica. Na startu, odnosno cilju, kao i na kontrolnim točkama svi sudionici su dužni pridržavati se propisanih epidemioloških mjera. Na startu je potrebno osim registracije ispuniti i Epidemiološki upitnik.

Prijave

Startna pristojba iznosi 100 kn. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 kn. Prijaviti se možete do 18.03.2021. do 24:00 sata. U prijavi navedite Vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta. Prijavite se na (silvijo@gtp.hr) silvijo (at) gtp (dot) hr.

Informacije BRM 200 km Novigrad

  1. Plan puta BRM 200 km Novigrad
  2. Karta BRM 200 km Novigrad
  3. gpx datoteke BRM 200 km Novigrad
  4. Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a obavezan je potpisati Izjavu.

Informacije BRM 300 km Novigrad

  1. Plan puta BRM 300 km Novigrad
  2. Karta BRM 300 km Novigrad
  3. gpx datoteke BRM 300 km Novigrad
  4. Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a obavezan je potpisati Izjavu.

Epidemiološke mjere

Sukladno situaciji u kojoj se nalazimo, ovaj brevet će se organizirati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera: svi sudionici su dužni prilikom boravka na startu, odnosno cilju i svim kontrolnim točkama koristiti maske za lice ili medicinske maske, te se suzdržati od bliskog kontakta. Svim sudionicima će se po dolasku na start, prilikom registracije mjeriti temperatura. Svaki sudionik mora popuniti i potpisati Epidemiološki upitnik. Bit će dozvoljen start u grupama od najviše pet (5) randonera, prema posebnoj satnici, o čemu će svi sudionici biti obaviješteni nakon isteka roka za prijavu.

Nadamo se da se vidimo u što većem broju!

Silvijo Pale Halić (kontakt: +385 99 205 0 205)

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.