BRM 200/300/400 km Karlovac – Najava

Pozivamo Vas na karlovačke brevete od BRM 200 km, BRM 300 km i BRM 400 km koji će se održati 27. kolovoza s početkom u 8h. Okupljanje je kod prostorija kluba Pedala Laganini u vojarni Luščić u Karlovcu.

LOKACIJA: https://goo.gl/maps/aw4Sn3U3FMqzzg897 

BREVETO BRM 200 KM KARLOVAC

Ruta breveta BRM 200 km Karlovac prolazi pitomim krajevima Karlovačke županije. Prvi dio breveta ide kroz ozaljski kraj do Jurovskog Broda gdje je 1.KT na BP LUKOIL. Zatim preko Ribnika i Netretića dolazimo do Vukove Gorice. Sporednim cestama preko Bosiljeva i Trošmarije dolazi se do Ogulina gdje je 2.KT – foto starog grada. U Josipdolu u restoranu Gradina je 3.KT gdje će biti organiziran ručak.

Nakon ručka potrebno je odvesti još pola breveta stoga se nemojte prejesti. No ni to neće biti problem jer ostatak rute nije naročito težak. Ruta vodi do Generalskog Stola gdje se skreće sa glavne ceste prema mostu preko rijeke Mrežnice gdje se oni najbrži mogu i okupati. Zatim se skreće prema Bariloviću i dolazi se u Krnjak gdje je 4.KT – selfie sa spomenikom.

Iz Krnjaka se ide najkraćom rutom do Muljave podno Petrove gore. Tu je zadnja odnosno 5. kontrolna točka gdje je potrebna slika s kraljem Petrom Svačićem. Od nje ima samo 35km do Karlovca, gdje vas čekamo na cilju u klubu Pedala Laganini.

Breveto je ograničen na 13:30h, te je zadnja KT otvorena do 21:30h. 

BREVETO BRM 300 KM KARLOVAC

Ova ruta je za one malo snažnije koji uživaju u usponima na ličke planine. Ruta do Josipdola, odnosno ručka vodi isto kao i ruta od BRM 200 km. Nakon ručka se kreće u već poznati krug Josipdol – Kapela 888m – Bjelolasica – Ogulin gdje će se odraditi većina uspona ovog breveta. Dakle, 4.KT je selfie kod znaka 888m Kapela, a 5.KT je selfie žičare Bjelolasica. Iz Ogulina se ide do Generalskog Stola do Krnjaka gdje je 6.KT sa slikom spomenika. Preko Vojnića se dolazi u Muljavu i tamo je 7.KT – selfije s kraljem Petrom Svačićem kao na BRM 200 km.

Od Muljave se ide najkraćim putem do Duga Rese gdje je zadnja, odnosno 8. kontrolna točka na BP INA. Poslije nje je lagana i kratka vožnja do cilja u klubu Pedala Laganini. Molim brevetaše da prate rutu da ne bi slučajno promašili ovu KT!!

Breveto je ograničen na 20:00h, te je zadnja KT otvorena do nedjelje u 04:00h. 

BREVETO BRM 400 KM KARLOVAC

Ovaj breveto je za iskusne brevetaše koji su okusili divljinu i pustoš ovih krajeva i koji su spremni duže vrijeme biti bez mogućnosti opskrbe!

Ruta za BRM 400 km je do Muljave ista kao i kod BRM 300. Od Muljave se ne ide prema Karlovcu, već se od Vojnića ide prema granici sa BiH. Dolazi se u Maljevac gdje je 8.KT caffe bar Skala gdje se umjesto pečata može napraviti i FOTO dokaz!

Od Maljevca se ide u slabo naseljeno područje Banije. Ide se preko Topuskoga u Gornji Viduševac gdje je 9.KT.

Zatim vas ruta vodi do Pokupskog do 10.KT u Donjoj Kupčini gdje se već nadzire kraj rute. Od te zadnje KT preostaje još samo 25 km ravnice do Karlovca, odnosno cilja u klubu Pedala Laganini.

Breveto je ograničen na 27:00h, te je zadnja KT otvorena do nedjelje u 11:00h.

Uz tehnički ispravan bicikl, na brevetima je obavezna kaciga, reflektirajući prsluk i ispravno osvjetljenje. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma. 

INFORMACIJE BRM 200 KM KARLOVAC

INFORMACIJE BRM 300 KM KARLOVAC

INFORMACIJE BRM 400 KM KARLOVAC

Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a obavezan je potpisati Izjavu – BRM 200, BRM 300, BRM 400.

Ručak za sve brevetaše je organiziran u restoranu Gradina u Josipdolu, a vegetarijanci/vegani naručuju hranu na licu mjesta po želji.

PRIJAVE

Startna pristojba iznosi 100,00 kn. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70,00 kn).

Prijaviti se možete do četvrtka, 25.08.2022. do 23:59h. Prijavite se preko upitnika: LINK.

Ukoliko ste se prijavili, a ipak niste u mogućnosti doći na breveto molim Vas da se javite na mail: (dario.matanic@gmail.com) dario.matanic (at) gmail (dot) com

Vidimo se!

Dario Matanić

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.