NAJAVA: BRM 200 km Pisarovina

Cijenjeni randonneri, ”po domaćem” brevetaši!

U blizini glavnog grada Zagreba, smjestili su se slikoviti brežuljci pisarovinskog kraja protkani vijugavim tokom rijeke Kupe. Obilje slobodnog prostora privuklo je brojne Zagrepčane da baš ovdje izgrade svoje kuće za odmor. U subotu 08.07.2023. godine Kupinečki Kraljevec je domaćin BRM 200 km Pisarovina pod organizacijom zagrebačkog biciklističkog kluba BK SLJEME.

Start i cilj breveta je na novoj lokaciji- Restoran “TIHI GAJ” Kraljevečki brijegi 180, 10251 Kupinečki Kraljevec.Mjesto je popularna ne samo brevetaška, već biciklistička i cikloturistička lokacija gdje puca prekrasan pogled na grad Zagreb, Zagrebačku županiju i cestama kojim prolazi ruta breveta. Iz Kupinečkog Kraljevca put vodi pitomim krajem Pisarovine. Brevet prolazi kroz predgrađe grada Karlovca i prve kontrolne točke KT1 koji se smjestio u srcu Hrvatske na sutoku 4 rijeke – Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre.Duga tradicijavinogorja ove podregije ostavila je traga i na šarolikost osebujne ponude kvalitetnih i glasovitihvinaŽumberačkog kraja. Iz Karlovačke županije i mjesta Gornje Pokupjeruta vodi kroz brojna mala sela preko Ribnika do druge kontrolne točke KT2 u Bubnjarački Brod – granično naselje na Kupi prema susjednoj Kranjskoj, odnosno Sloveniji.Samo naselje broji dvjestotinjak stanovnika.

Preko mjesta Kamanje ruta Vas vodi žilom kucavicom Karlovačke županije uz rijeku Kupu u grad Zrinskih i Frankopana, grad bez semafora. Pogodili ste to je Ozalj koji više od osam stoljeća ponosno stoji visoko uzdignut na klisuri. Uživajte još malo u trenucima i prirodi jer put nas vodi na Staru karlovačku cestu. Na pola puta između Zagreba i Karlovca ruta Vas ponovno vodikroz popularan vinogradarski kraj i Jastrebarsko do treće kontrolne točke KT3 u Gornji Desinec. Točka je vezana za brojne biciklističke vožnje i Sljemenske treninge. Tu je sve i krenulo prije 10-tak godina.Preko Lučkog i Blata dolazimo do najjužnijeg dijela grada Zagreba u gradsku četvrt Botinec. Kroz naselje prolazi Ulica dr. Luje Naletilića. Ako Vam štogod zafali od djelova ili je potreban servis, u Botincu preporučamo popularni biciklistički servis kod gospodina Vladimira Fumića koji je na putu rute.

Nastavljamo u smjeru juga prema četvrtoj kontrolnoj točki KT4 u Hrašću Turopoljskom i mjestima Turopoljskog kraja. Turopolje se nalazi južno od Zagreba, omeđeno desnom obalom Save na sjeveroistoku, i Vukomeričkim goricama na jugozapadu.Vožnju nastavljamo pogledom na obližnju Veliku Goricu i mirnim cestama prema brežuljkastom krajolikusredišnjeg dijela Vukomeričkih gorica, djelomično cestovnom biciklističkom Granfondo i MTB rutom 100 HUPSERA u organizaciji Sljemena.Kravarskoje peta kontrolna točka KT5. Preko puta ceste na malenom brežuljku nalazi se Crkva Uzvišenja sv. Križa. Simbol je stradanja tog kraja uslijed razornog petrinjskog potresa magnitude 6.2 stupnjeva koji zatresao je središnju Hrvatsku krajem prosinca 2020.godine. Kroz brojna mala sela i brežuljke Vukomeričkih gorica put daljepreko Hotnje vodi na krajnji južni dio Zagrebačke županije. Na lijevoj obali Kupe u trokutu između gradova Zagreba, Siska i Karlovca u Pokupsko. Sljedi poslastica, serija manjih i većih Hupsera. Za kraj, ruta prolazi paralelno uz most ‘Jamnička kiselica’ – najpoznatije naselje ovoga kraja. Vidimo se nacilju brevetau Kupinečkom Kraljevcu.

Osim ispravnog bicikla, obavezna je kaciga, te za uvjete smanjene vidljivosti i noćne vožnje upotreba reflektirajuće trake ili prsluka, kao i prednjeg bijelog i stražnjeg crvenog svjetla.Na start je poželjno doći ranije zbog podjele breveto kartona.Nakon uspješno završenog breveta možete kupiti komemorativnu medalju, Vašu uspomenu na još jedno novo brevetaško poglavlje prekrasnim Pisarovinskim krajem, pejzažem Karlovačke i Zagrebačke županije, te čarobnim bojama Turopolja.

Na cilju Vas čeka ljubazno osoblje restorana, uz kvalitetnuporcijućevapa ili domaće pizze!

KONTROLNE TOČKE

START – KUPINEČKI KRALJEVEC
Restoran ”TIHI GAJ” Kraljevečkibrijegi 180

  1. Kontrolna točka – Bubnjarački Brod 4, 47276 ŽAKANJE
    RESTORAN DORIS
  2. Kontrolna točka – Ul. Ante Starčevića 43, 10450 GORNJI DESINEC
    CAFFE BAR MATIJA
  3. Kontrolna točka – HRAŠĆE TUROPOLJSKO
    CAFFE BAR FLORIJAN – uz DVD Hrašće
  4. Kontrolna točka – KRAVARSKO
    CAFFE BAR KRAVARSKO

CILJ – KUPINEČKI KRALJEVEC
Restoran ”TIHI GAJ” Kraljevečkibrijegi 180

PRIJAVE

Startna pristojba iznosi 20,00 €. Komemorativnu medalju možete naručiti nakon uspješno završenog breveta–10,00 €.Prijaviti se možete do petka, 07.07.2023. do 22:00h navečer. U prijavi navedite ime i prezime, poštansku adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela na koji Vas možemo kontaktirati za vrijeme breveta. Prijavu možete poslati preko službene kontakt forme na linku https://tinyurl.com/brm200km-pisarovina-prijave

START/CILJ

Start i cilj breveta je na novoj lokaciji- Restoran “TIHI GAJ” Kraljevečki brijegi 180, 10251 Kupinečki Kraljevec.Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a obavezan je potpisati Izjavu. Medalju se može naručiti tek nakon uspješno završenog breveta.

UPLATE

Naziv primatelja: BK Sljeme, 3.Vrbik br. 6, 10000 Zagreb
Broj računa primatelja: HR91 2402 0061 1006 4565 3
Opis plačanja: Ime Prezime – BRM 200 kmPisarovina
Iznos kotizacije: 20.00 € (150,00 kn)
Dodatna opcija komemorativna finišerska medalja: 9.29 € (70,00 kn)
Napomena: za plaćanje iz inozemstva koristi se SWIFT/BIC: ESBCHR22 (Erste Bank)

INFORMACIJE

  • Plan puta BRM 200 km Pisarovina
  • Karta BRM 200 km Pisarovina
  • gpx datoteke BRM 200 km Pisarovina
  • Prilikom registracije svaki sudionik je obavezan potpisati Izjavu

Goran Kišan

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.