BRM 200 km Kutina – Najava

Pozdrav svim brevetašima!

BK Kutina ove godine po prvi puta organizira BRM 200 koji će startati iz Kutine 29.7.2023.u 8:00 h od poznate lokacije BARAKA KUTINA https://goo.gl/maps/FR8t3wYWbWsoz8iW8 koja će nam ujedno biti startna i ciljna točka breveta.

Za vas smo osmislili zanimljivu i dinamičnu rutu od 208 km i 1860 m visinaca koje ćete sigurno vrlo uspješno savladati i putem uživati u predivnim krajolicima vozeći kroz tri županije.

Nakon starta put Vas vodi istočno preko Ilove, Pilljenica i Lipovljana do prve kontrolne točke u Novskoj (caffe bar „Novela“, trg dr. Franje Tuđmana). U Piljencama rijeka Pakra pruža predivan ugođaj, te kroz hladovinu i novi asfalt brzo klizite sve do Lipovljana gdje se priključujete na vrlo prometnu cestu koja Vas vodi do Novske, pa tu povećajte svoj oprez na promet.

Nakon potvrde kartona vraćate se istim putem do kružnog toka i tu izlazite na prvi izlaz u smjeru Lipika, Pakraca i Daruvara (putokaz). Narednih 20 km imat ćete nešto uspona kao i lijepih spusteva koji će Vam izmamiti osmjeh na lice jer je prava uživancija biciklirati tom dinamičnom cestom. Dolazak u Lipik pruža Vam pogled na farmu lipicanaca koja se lijepo vidi s ceste kao i pregršt dućana u kojima ćete moći kupiti sve potrebno za dalje.

U Lipiku se nalazi druga kontrolna točka u caffe baru „Mali caffe“ (Trg kralja Tomislava 3).

Nakon ovjere kartona nastavljate prema Pakracu gdje samo slijedite prometne znakove i pratite smjer za Daruvar. Sve je odlično označeno i tu ne biste trebali imati problema. Do Daruvara imate nekih 25 km srednje prometne ceste na kojoj ćete prikupiti još nešto visinaca.

U Daruvaru na glavnom trgu nalazi se treća kontrolna točka u caffe baru „CARPE DIEM“ (Trg kralja Tomislava 14).

Slijedeći upute s plana ili gpx trag, put će Vas odvesti strmim usponom iz Daruvara, preko Dežanovca do sljedeće, 4. kontrolne točke u Uljaniku , caffe bar „SAN“ (jedini u mjestu tako da ne možete promašiti).

Iz Uljanika nastavljate dalje prema Garešnici (prvo križanje skrenete desno), te vozeći ravnom i bez ikakvih uspona cestom brzo stižete u Garešnicu. Na semaforu se bacate smjer desno i zatim nastavljate ravno sve do 102-og kilometra, E, tu oprez! Skidate se s glavne ceste lijevo (smjer: Čazma, Bjelovar, Novska).

Valovita i krivudava cesta narednih 23 km dovodi Vas u Berek, malo mjestašce u kojem imate lijepu fontanu i parkić s hladovinom i trgovinom u blizini tako da je to idealno mjesto za odmor i osvježenje.

Nakon Bereka nastavljate dalje do Ivanske , preko Štefanja sve do Čazme prateći putokaze smjer Čazma. Od Bereka do Čazme ima nešto jačih i kraćih uspona ali samo u Štefanju možete pronaći dućan ako ste to propustili obaviti u Bereku.

Ulazeći u Čazmu prolazite kraj Plodina koje su s desne strane i nastavljate ravno sve do crkve svete Marije Magdalene koja vam je ujedno i obavezna fototočka . Opalite fotkicu s Vama i crkvom u pozadini i čuvajte ju do cilja gdje ćete dokazati njome svoj prolaz kroz ovu kontrolnu točku.

Poslije fotkanja nastavljate istim smjerom do kružnog toka u Čazmi iz kojeg izlazite na 2. izlazu, smjer: Popovača.

Narednih 20 km vozite sasvim novim asfaltom vrlo zanimljivom i dinamičnom cestom sve do Velike Ludine u kojoj se spuštate na glavnu cestu koja povezuje Ivanić-Grad i Popovaču i koja zna biti dosta prometna. Htjeli bismo vam obratiti pozornost da na dionici od Čazme do Ludine na cesti ima (pogotovo u zavojima) nanosa sitnih kamenčića koji znaju biti vrlo nezgodni za speckaše.

Kad ste došli na cestu prema Popovači, tada preko Grabrovog Potoka i Donje Vlahiničke taj čas ulijećete u Popovaču gdje nailazite na kružni tok. Izlazite na 1.izlazu i nastavljate ravno (smjer Sisak) sve do Stružca gdje u caffe baru „Goran“, koji je ujedno i Vaša 6.kontrolna točka, potvrđujete svoje breveto kartone.

Odmah nakon caffe bara “Goran“ skidate se s glavne ceste lijevo smjer Stružec i Osekovo. U Osekovu prolazite kraj novootvorenog Prijemnog centra „Crna roda“ koji je ujedno ulaz u PP Lonjsko polje s te strane (zanimljivo za pogledati). U Osekovu imate križanje na kojem se bacate desno i nastavljate krivudavom cestom izbjegavajući kravlje mine na cesti sve do Gračenice gdje izbijate na prometnicu i nastavljate u smjeru Kutine (desno).

Da ste stigli u Kutinu znat ćete po šumi semafora kroz koje nastavljate samo ravno i nakon zadnjeg semafora za 600 m dolazite na cilj kod BARAKE koji Vam je ujutro bio startna točka.

Nadamo se da ćete uživati u ovom brevetu koji Vam nudi dinamičnu i zanimljivu vožnju kroz predivne predjele i krajolike, pa zastanite ponekad i uživajte u tim prizorima.

Svima Vama želimo da sigurno i uspješno stignete na cilj gdje će Vas dočekati lovački gulaš kojim ćete povratiti izgubljenu snagu kao i piće kojim ćete nazdraviti s prijateljima. Molimo sve koji ne konzumiraju meso da nam tu napomenu navedu u prijavi kako bismo i za njih pripremili meni koji im odgovara.

Startnina: 15 EURA

Medalja: 10 EURA koju možete naručiti nakon uspješno odrađenog breveta u zadanom vremenu od 13h i 30 min (do 21:30 sati).

Naš e-mail za sve ostalo što nas želite pitati: (biciklisticki.klub.kutina@gmail.com) biciklisticki.klub.kutina (at) gmail (dot) com ili na: 0915222286 (Ivica Arbanas).

Informacije

  • Plan puta BRM 200 km Kutina
  • Karta BRM 200 km Kutina
  • gpx datoteke BRM 200 km Kutina
  • Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, te mora potpisati Izjavu

Prijave

Prijave su otvorene do četvrtka 27.7.2023. do 23:00 sata. U prijavi navedite vaše ime i prezime, poštansku adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo kontaktirati tijekom breveta. Prijaviti se možete na putem emaila (ovdje) biciklisticki.klub.kutina (at) gmail (dot) com.

Ivica Arbanas

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.