BRM 200/600 km Karlovac – Najava

Pozivamo Vas na karlovačke brevete od 200 i 600 km. Kao i obično startamo iz prostorija kluba Pedala Laganini u vojarni Luščić u Karlovcu.

LOKACIJA: https://goo.gl/maps/aw4Sn3U3FMqzzg897

BREVETO 600 KM

Prvo bi predstavio BRM 600 koji je jedinstveni breveto i po prvi put se takav organizira na prostoru Hrvatske. Jedan je to od novih uvjeta za titulu Randonneur 10000. Radi se o BRM 600 kilometara s više od 8000 m uspona.

Breveto starta u petak 25.08. u 07:00 sati iz kluba Pedala Laganini.

Prva kontrolna točka nas očekuje tek nakon 153 kilometra na Učki. Točnije, ispred restorana Učka se nalazi križ, spomenik kardinala Alojzija Stepinca gdje je potrebno obaviti selfije, odokuda puca prekrasni pogled na kvarnerski zaljev i gdje ćete vidjeti put koji vas dalje očekuje.

Magistralom se vozi preko Rijeke i Senja do Karlobaga gdje se uspinje na Baške Oštarije. 2. KT je selfie na vrhu gdje se nalazi Kubus na 4 kugle na 927 m nadmorske visine. Nakon spusta u Gospić i dolaska u Žutu Lokvu očekuje nas uspon na Kapelu na 888 m. Od Kapele ruta vodi preko Ogulina do Vrbovskog gdje se nalazi 3.KT u Caffe baru Galerija, gdje možete dobiti žig ili napraviti selfie.

Za 20tak kilometara prelazimo u Sloveniju i preko Črnomlja i Semiča uspinjemo se na Vahtu koja je na 616 m n.v. 4.KT je selfije sa znakom Vahta. Do kraja nas očekuje još samo jedan uspon u Vivodinskom kraju. 5.KT se nalazi u Vivodini, selfie kod Restorana Frlan Vivodina.

Od Vivodine ruta vodi blagim terenom do Krašića i najkraćim putem do Karlovca, odnosno cilja u klubu Pedala Laganini gdje vas očekuju sve blagodati domaćina, gulaš i osvježavajuća pića.

Breveto je ograničen na 40:00 sati, te je zadnja KT otvorena do subote u 23:00h.

BREVETO 200 KM

Breveto starta u subotu 26.08. u 08:00 sati iz kluba Pedala Laganini.

Ruta breveta 200 km kao i mnoga breveta ove godine prolazi jednim dijelom kroz Sloveniju. Ovaj dio Slovenije je uvijek bio blisko vezan uz Karlovac i povijesna karlovačka poduzeća koja su nestala, ali povezanost Karlovca i Bele krajine je ostala.

Prvi dio breveta ide tradicionalnom rutom Pedale Laganini do Krašića gdje je 1.KT –  selfie s crkvom Presvetog Trojstva. Iz Krašića se preko Ozlja dolazi od graničnog prijelaza u Jurovskom Brodu i penje se prema Vahti. Prije skretanja prema Semiču nalazi se malo selo Dole ispred kojega se nalazi kapelica, pa je za tu 2.KT isto potrebno napraviti selfie.

Nešto prije samog vrha Vahte skreće se lijevo prema Semiču i preko Črnomlja i Adlešiča se opet vraćamo u Hrvatsku u Bosance, a zatim slijedi još jedan veći uspon na Vrbovsko gdje je 3.KT u Caffe baru Galerija. Tamo možete ovjeriti žigom ili selfijem, kako kome bolje paše.

Ova prva polovica breveta je i teži dio. Od Vrbovskog slijedi spuštanje na Ogulin i konačno u Tounj gdje je 4.KT – selfie povijesnog dvokatnog mosta iz 18.tog stoljeća. Od Tounja se vozi manjim cesticama preko rijeke Mrežnice do Barilovića do 5.KT – Caffe bar TP MAK, isto žig ili selfie. Preostaje još 15tak kilometara do Karlovca i kluba Pedala Laganini, gdje Vas očekuje zabava, gulaš, sokovi i ostala osvježavajuća pića.

Breveto je ograničen na 13:30 sati, te je zadnja KT otvorena do 21:30.

Uz tehnički ispravan bicikl, na brevetima je obavezna kaciga, reflektirajući prsluk i ispravno osvjetljenje. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma.

INFORMACIJE BRM 200 KM KARLOVAC

INFORMACIJE BRM 600 KM KARLOVAC

Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a obavezan je potpisati Izjavu – BRM 200, BRM 600.

PRIJAVE

Startna pristojba za BRM 200 km iznosi 15,00 €, a za BRM 600 km iznosi 10,00 €. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (10,00 €).

Prijaviti se možete do srijede, 23.08.2023. do 23:59. Prijavite se preko upitnika: LINK.

Ukoliko ste se prijavili, a ipak niste u mogućnosti doći na breveto molim Vas da se javite na email: (dario.matanic@gmail.com) dario.matanic (at) gmail (dot) com

Veselimo se Vašem dolasku!

Dario Matanić i Pedala Laganini

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.