Najava BRM 200/400 km Benkovac – Biokovo

Prije svega, važna napomena: start breveta BRM 400 km Benkovac – Biokovo je u petak navečer, 7. svibnja u 22:00 sata ispred trgovačkog lanca PLODINE (ulica Petra Zoranića 20) u Benkovcu.

Start BRM 200 km Benkovac je 8. svibnja u 8:00 sati ujutro s iste lokacije.

Vozilo se prošlih godina dosta oko Zadra, Skradina, Šibenika, Benkovca i Posedarja. Prelazilo se mostove, svladavani su makadami, penjalo se na Velebit, a “pao je” već i najteži cestovni uspon u Hrvatskoj, Sveti Jure. No čekao se jedan duži brevet da zaokruži većinu ovih toponima u cjelinu, ali i da jedan breveto konačno prođe i kroz Split. Svi koji žele razgledati Dalmaciju od sredine do juga, uz puno uspona i jutro na mitskom Svetom Juri, dobro su došli u Benkovac, u petak navečer 7. svibnja 2021.

Prvi dio rute dobro je poznat svim brevetašima, cestovnim biciklisticama i biciklistima, ali i putnicima biciklom uz Jadransku obalu. Prvih 50 km protječe najkraćim putem od Benkovca do Šibenika, uz blagi gubitak visine i ugodno zagrijavanje. Nakon Šibenika slijedi prvi ozbiljniji izazov, uspon na Boraju poznat po lokalnim specijalitetima. No, noćni start neće ostaviti prostora za gastro ponudu, pa se preporuča hrabri nastavak u mrak uz pokoju bananu prema Trogiru. Od Trogira do Makarske vozit će se stalno uz more, redom kroz Kaštela, Split, Omiš, Brela i brojna druga naselja uz magistralu. S obzirom na veći broj benzinskih crpki, noćna opskrba neće biti problem.

Dolaskom u Makarsku odvajamo se od mora i počinje prepreka dana, uspon na Svetog Juru. Prije uspona treba kupiti ulaznicu za PP Biokovo. Više od 1700 visinskih metara svladava se u oko 30 km prave planinske ceste – zvuči puno, ali kad je na kraju nagrada u obliku jutarnjeg pogleda s visine na obalu i otoke, onda i nije tako strašno. Na Svetom Juri se nalazi treća kontrolna točka breveta.

Nakon spusta i ponovnog prolaza kroz Makarsku randoneri će neko vrijeme voziti istim putem, da bi se na 250. km breveta odvojili u unutrašnjost u smjeru Šestanovca. Slijedi dugi potez po Cetinskoj krajini, uz prolaske kroz Trilj i Sinj. Od Sinja do Knina je 75 km uz Peručko jezero i prolaske kroz manja mjesta u kojima je moguća i opskrba. Dolazak u Knin označava i zadnju dionicu breveta, u kojoj se zadnjih 50 km lakše svladava uz dugi blagi spust do Kistanja i nekoliko manjih hupsera pred Benkovcem.

Breveto BRM 200 km Benkovac namijenjen je onima koji ne stignu na start u petak ili se jednostavno (još) ne osjećaju spremnima na izazove 400-tke. Ruta se od Benkovca spušta prema Biogradu i preko Tisnog, Šibenika, Drniša i Knina vodi natrag u Benkovac, za ugodnih 204 km i oko 1500 visinskih metara. Sve randonere i randonerke čeka obilna večera u konobi Niko na cilju breveta.

Informacije BRM 200 km Benkovac

  • Plan puta BRM 200 km Benkovac
  • Karta BRM 200 km Benkovac
  • GPX datoteke BRM 200 km Benkovac
  • Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, te mora potpisati Izjavu.

Informacije BRM 400 km Benkovac – Biokovo

  • Plan puta BRM 400 km Benkovac
  • Karta BRM 400 km Benkovac
  • GPX datoteke BRM 400 km Benkovac
  • Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, te mora potpisati Izjavu.

Prijave

Startna pristojba iznosi 150 kuna. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70 kuna). Prijavite se (ovdje) novembre123 (at) gmail (dot) com. U prijavi navedite vaše ime i prezime, poštansku adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo kontaktirati tijekom breveta. Prijaviti se i po potrebi odjaviti možete do četvrtka, 6. svibnja 2021. u podne.

Ovdje možete naći popis prijavljenih za:

Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, za noćnu vožnju ili u uvjetima smanjene vidljivosti reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo. Svaki sudionik obvezan je uz sebe imati napunjen mobitel s brojem iz prijave na koji treba biti dostupan za vrijeme breveta.

Na startu, odnosno cilju, kao i na kontrolnim točkama, svi sudionici su dužni pridržavati se propisanih epidemioloških mjera. Na startu je potrebno osim registracije ispuniti i Epidemiološki upitnik.

Vidimo se na startu!

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.