Najava BRM 200 km Ivanić-Grad – Drumski ratnici

Pozdrav svim randonneurima i randonneurkama i onim zadrtim i onima koji će to tek postati!!!

S velikim veseljem najavljujemo povratak Ivanić Grada na kartu Randonneursa!

U subotu 08.10.2022. u 8:00 startamo iz Ivanić-Grada ispred kafića No“1 gdje je također i cilj breveta. Na početku breveta svakog prijavljenog sudionika čeka besplatna kavica kojom nas časti vlasnica kafića No“1, kultnog okupljališta lokalnih biciklista. Ruta nas vodi kroz Kloštar Ivanić, stariji brat Ivanić-Grada, nakon kojeg ćemo prolaziti kroz šumu Marču gdje se inače odvija MTB event Tour de Marča i pored Obreške gdje se 1565. odvila bitka u kojoj je 5000 Hrvata pod vodstvom Petra Erdodyja pobijedilo 12000 osmanlijskih vojnika. Nakon toga ruta prolazi kroz Dubravu i kroz predivne šume dolazi do mjesta Farkaševac gdje se nalazi prva kontrolna točka.

Nakon Farkaševca vozimo se prema Čazmi do koje putem prolazimo pored impresivnih  ribnjaka Siščani gdje u slučaju lijepog dana nemojte propustiti priliku za koju dobru fotku. Nakon ribnjaka Siščani nažalost dolazimo do najlošijeg dijela asfalta cijelog breveta, međutim nema rupa ni opasnosti nego samo više od pedeset nijansi sive zakrpe na zakrpi, ali taj dio traje samo 1km do silosa u Gornjem Dragancu gdje skrećemo desno prema Čazmi. Ostatak breveta ima gotovo savršen asfalt. Iz Čazme nastavljamo prema Vrtlinskoj gdje prvi put dodirujemo Moslavačku Goru s kojom ćemo se još malo na ovom brevetu podružiti. Na ovom dijelu će uživati svi ljubitelji uspona, ali i spusteva i velikih brzina jer na ovim djelovima se vrlo lako dosežu brzine od preko 70km/h. U Vrtlinskoj na kraju uspona pored crkve se nalazi trgovina odmah do kafića pa imamo priliku za odmor, osvježenje i za obnovu svih zaliha u slučaju potrebe nakon nekoliko uzastopnih uspona. Iz Vrtlinske se pored izdvojenog pogona kazneno popravne ustanove Lipovica spuštamo u Veliku Ludinu gdje se nalazi druga kontrolna točka.

Iz Velike Ludine krećemo prema Popovači i Gornjoj Jelenskoj iz koje počinje za bicikliste iz ovih krajeva neizbježan uspon i spust u Podgarić. Uspon dug 4,2km daje mnogima priliku za pokušaj ili čak možda i osvajanje titule KOM segmenta na svima nam dragoj Stravi. Taman prije kraja spusta i prije prekrasnog jezera, s desne strane samo desetak metara u šumi i vidljiv s ceste nalazi se izvor sa pitkom, finom i ledenom vodom. Već samo kilometar dalje nalazi se treća kontrolna točka kod spomenika revolucije naroda Moslavine.

Od spomenika nastavljamo prema Garešnici. Kroz pretežito ravan dio rute na ovom dijelu imamo pogled na Moslavačku Goru i mnogobrojne farme simpatičnih goveda pasmine Highland. U Garešnici se nalazi četvrta kontrolna točka.

Iz Garešnice nas ruta vodi do Kutine na dijelu gdje su posljednji usponi ovog breveta i nakon Kutine na svoje dolaze ljubitelji ravnica, tt-a i sprinteri jer zadnjih 75 km je ravničarski, što ovaj breveto također čini savršenim i za one koji se do sada još nisu upustili randonneurske vode zbog straha da neće moći završiti. Ruta nas na ovom dijelu vodi kroz Osekovo koje je smješteno na samom rubu NP Lonjsko polje, pa sve do Siska gdje se nalazi naša peta kontrolna točka otkuda vozimo zavojitim cestama koje prate rijeku Savu. Pošto mrak sve ranije pada imamo priliku za odlične noćne fotke osvjetljenog mosta u Martinskoj Vesi. Trenutno se na mostu obavljaju radovi koji su trebali završiti 01.rujna 2022. i most je još uvijek zatvoren za automobile, ali je otvoren za pješake i bicikliste. Ceste savskim nasipom nas vode sve do Dubrovčaka Lijevog gdje se odvajamo od Save i brzo dolazimo na cilj u Ivanić-Grad koji leži na naftnim poljima zbog čega ga volimo nazvati malim Kuvajtom.

Nakon ovjere kartona odlazimo na ručak/večeru u Gradsku Pivnicu koja se nalazi samo 400 metara od start/cilja gdje nemojte propustiti probati pivo od buče, pogotovo ukoliko ga niste uspjeli probati vikend prije na našoj Bučijadi.

Parking se na cijelom području grada ne plaća, međutim obzirom da je subota moguća je gužva pa ste osim u Moslavačkoj ulici gdje je start breveta i u okolnim ulicama koje sve imaju parkinge, slobodni tokom cijelog dana ostaviti aute i na parkingu iza Gradske Pivnice od kuda je i ulaz u restoran.

Kontrolne točke:

KT1 – Caffe bar Timeout (na 33,4 km)
Farkaševac 43, 10344, Farkaševac

KT2 – Caffe bar Komarac (na 71,1 km)
Obrtnička ul. 5, 44316, Velika Ludina

KT3 – Spomenik Revolucije Naroda Moslavine (na 96,0 km)
Podgarić, 43233, Podgarić

KT4 – Hotel GARIĆ (na 117,3 km)
Kolodvorska ul. 1, 43280, Garešnica

KT5 – Biker Bar Kofein (na 177,7 km)
Ul. Marijana Celjaka 2, 44000, Sisak

KT6 (CILJ) – Caffe bar No“1  (na 207,4 km)
Moslavačka ul. 12, 10310, Ivanić Grad

Google maps lokacija Gradske pivnice i parkinga:  https://goo.gl/maps/UVSze3o2eav7cGY47

Adresa starta: Caffe bar No“1 Moslavačka ul. 12, 10310, Ivanić Grad

Google maps lokacija starta:  https://goo.gl/maps/tVz5N3JLyCWPcptx5

Izjava: https://drive.google.com/file/d/1cE_VLJwPDh0aedH-l3PL5FVYUjCJR8Hn/view?usp=sharing

Link na Garmin rutu sa označenim kontrolnim točkama: https://connect.garmin.com/modern/course/130995482

Link na download rute: https://drive.google.com/file/d/1n3w1kASNp_ZIhRC2G1CxHKLTfgprrxFe/view?usp=sharing

Link na download karte: https://drive.google.com/file/d/1Yniq2vUK8Ls86AiOhAoVK6WMCfhIdXFJ/view?usp=sharing

Link na plan puta:  

https://drive.google.com/file/d/1NLvQ4PoR_oA7yEL3-Cs8qv3eaBRBMVDv/view?usp=sharing

Prijava:

  • startnina iznosi 110 kn (pripremite sitan novac)
  • prijave na e-mail: (drumski.ratnici@gmail.com) drumski.ratnici (at) gmail (dot) com
  • U prijavi navedite: ime i prezime, poštansku adresu, godinu rođenja i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta te vrstu menija (mesni ili vege)
  • po uspješno završenom brevetu možete naručiti komemorativnu medalju po cijeni od 70 kn
  • prijave do ponoći 06.10.2022.

Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, za noćnu vožnju ili u uvjetima smanjene vidljivosti reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo. Svaki sudionik obvezan je uz sebe imati napunjen mobitel s brojem iz prijave na koji treba biti dostupan za vrijeme breveta. Od dodatne opreme preporučuje se sa sobom ponijeti priručni alat, pumpu, pribor za krpanje i rezervnu zračnicu. Odustajanje obavezno javiti na broj organizatora s plana puta!

Na start dođite u 07:00 kako bi smo do 7:55 sati uspjeli riješiti prijave. Staza je duga 207 km s oko 1740 m visinaca. Breveto je vremenski ograničen na 13:30 sati.

Renato Tučković

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.