Najava BRM 200 km Nova Gradiška

Mjesto starta i ruta breveta Nova Gradiška poznati su lokalnim biciklistima koji su po drugi put dočekali priliku da svoje blago podijele s ostalim kolegama. Profil rute pokazuje da Slavonija nije tako ravna i dosadna. Ostaje još provjeriti to u realnosti. Bit će šuma, polja, jezera, dobrih cesta, a također se nadamo druženju i lijepom vremenu.

  • Dužina breveta: 218 km
  • Visinska razlika: 2100 mnv
  • Start breveta: 08:00 h
  • Završetak breveta: 21:30 h

Krećemo u  08:00  sati iz centra Kosovca (Fast Food & Pizzeria Kod Klarića koja je ujedno i cilj). Ruta nas vodi prema centru Okučana, te se nakon 9 kilometara penjemo na Bijelu Stijenu. Nakon par brežuljaka i spusta dolazimo do Lipika, gdje se na 21,5 km rute nalazi prva foto kontrolna točka (benzinska postaja Energopetrol). Nakon napuštanja Lipika (ergela sa Lipicancima je s lijeve strane na izlazu Lipika, ako nekog zanimaju konji), slijedi uspon ka spomeniku “Trokutu”, spust prema Novskoj (druga foto kontrolna točka – kapelica na 42,8 km), te po krivudavom i brežuljkastom putu dolazimo do Garešnice koja se nalazi na 72. km rute (treća kontrolna točka, naravno foto, na benzinskoj postaji INA). Put dalje vodi kroz nasip jezera u pravcu mjesta Uljanik, potom se u pravcu sjeveroistoka vozimo do Daruvara zanimljivim putem s manjim uzvišenjima. U Daruvaru je 4. foto kontrolna točka – benzinska postaja INA. Dalje nastavljamo u pravcu juga prema Pakracu (5. foto kontrolna točka – Hotel “Pakrac”) čime smo već odvezli više od pola breveta. Nastavak rute obiluje šumskim dijelom podnožja Psunja. Ostavivši Psunj iza sebe dolazimo na kontrolnu točku u mjestu Brestovac na 165. km – foto, Osnovna škola Dragutina Lermana. U nastavku rute, na 186. km preostalom snagom prelazimo veći uspon  Barbara. Obišavši veći dio Slavonije za kraj rute ostaje Posavski dio koji se može odvesti skoro bez okretanja pedala osim posljednjeg hupsera kod mjesta Gorice. Prije Gorica, na 200,5 km ne zaboravite opaliti selfie na raskrižju u selu Visoka Greda (7. KT). Kroz slavonska sela i njive dolazimo do cilja.

Uz ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.

Dodatne upute – mjesto starta/cilja i parkinga

Prijave

Startna pristojba iznosi 100,00 kn. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 kn. Prijaviti se možete do 29. rujna do 23:59 sati. U prijavi navedite Vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta. Prijavite se na:  (petar.gerstman@gmail.com) petar.gerstman (at) gmail (dot) com   

Informacije

  • Plan putaBRM 200 km Nova Gradiška
  • KartaBRM 200 km Nova Gradiška
  • gpx datotekeBRM 200 km Nova Gradiška
  • Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a obavezan je potpisati Izjavu

Vidimo se!

Petar Gerstman (kontakt: +385 98 9131 308)

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.