Najava BRM Ogulin – Međugorje 22.7. 2022. – Okreni žbice za pune žlice!

Sudjelovanjem u vožnji osiguravaš besplatne školske obroke barem jednom potrebitom djetetu tijekom cijele godine (U suradnji s Marijinim obrocima).

O vožnji

Već sam četiri puta prešao sličnu rutu kao svojevrsno vozočašće (prva dva puta sa suorganizatorom Dinkom). Svaki put sam uživao u tom pothvatu te sam potaknut od određenih osoba počeo razmišljati kako bi bilo lijepo organizirati ovakvu vožnju i za druge. Radi se dakle o druženju na dva kotača u duljini od 410 km kroz bogat i raznolik krajolik Like, zaleđa Dalmacije i Hercegovine. Polazi se od grada bajki – Ogulina, prolazi kroz kraljevski grad Knin, slavni Sinj i Imotsku krajinu, a završava u Međugorju, mjestu mira.

U prvom dijelu rute vozimo noću na nešto većoj visini kroz povremeno šumovit kraj pa su moguće nešto niže temperature, a kasnije tijekom dana kroz dalmatinsku Zagoru i Hercegovinu gdje su tijekom srpnja česte vrućine. Stoga je pametno slojevito se obući i biti spreman i na jedno i na drugo. Ukupno 4000 m uspona svakako jamči da nam po putu neće biti dosadno. Zahvalan sam na izvanrednoj ekipi suorganizatora koji su svim srcem u projektu. Svatko od njih će na svoj način pridonijeti tome da ova vožnja za sve nas bude jedno ugodno i nezaboravno iskustvo. Zahvala i BK Sljeme zbog dodatne logističke podrške.

U suradnji s organizacijom Marijini obroci (čiji je nastanak inspiriran Međugorjem) donatori će za svakog sudionika koji dovrši vožnju sponzorirati jedno ili više potrebite djece školskim obrokom za cijelu školsku godinu. Dakle, što više sudionika – više site i obrazovane djece. Zato: okreni žbice za pune žlice!

Petar Zečević

O Marijinim obrocima

Marijini obroci (Mary’s Meals) je globalni pokret koji djeluje od 2002. godine. Tada su osiguravali obroke za dvije stotine djece, dok danas zahvaljujući ovoj organizaciji preko dva milijuna djece svakoga dana dobiva topli obrok na mjestu svog obrazovanja. Tako djeca iz najsiromašnijih krajeva Afrike, Azije, Karipskog otočja, Istočne Europe i Južne Amerike dobivaju priliku za zdrav život i obrazovanje koje je za njih jedini izlaz iz siromaštva. Marijini obroci su jedinstvena humanitarna organizacija po tome što, zahvaljujući masivnom volonterskom radu, imaju minimalne troškove poslovanja tako da najmanje 93% doniranog novca dolazi do djece kojima je to potrebno. Samo 132 donirane kune hrani jedno dijete čitave školske godine!

Za više informacija posjetite www.marysmeals.org i www.marysmeals.hr.

Osnovne informacije

Duljina rute: 410 km
Start: petak, 22.7.2022. u 21:00
Vremensko ograničenje: 27 sati
Ruta: Ogulin, Gospić, Gračac, Knin, Sinj, Imotski, Tihaljina, Ljubuški, Međugorje
Kontrolne točke: Gospić, Sinj i Tihaljina (foto KT)
Kotizacija: 200 kn
Osigurano:
– parking u Ogulinu od petka 22.7. do nedjelje 24.7
– večera i noćenje u Međugorju (noć s 23.7. na 24.7.)
– doprema osobnih stvari na cilj
– povratak autobusom do Ogulina u nedjelju 24.7.
Plan puta, karta i gpx datoteke će biti objavljene naknadno.

Organizatori: Branko Mihalić, Dinko Zečević, Dražen Cenčić, Goran Kišan, Ivana Klement, Ozren Lasić, Petar Zečević, Tihomir Klement

Glavni sponzor breveta: SV Group d.o.o.

(Kompletnu listu sponzora i donatora objavit ćemo naknadno)

Linkovi:

http://www.instagram.com/brevet.ogulin.medjugorje

https://www.facebook.com/Brevet-Ogulin-Me%91ugorje-106039242020186

Prijave

Prijaviti se, i po potrebi odjaviti, možete do srijede, 20.7., u ponoć slanjem maila na adresu okrenizbice@protonmail.com. U prijavi navedite vaše ime i prezime, adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela koji ćete koristiti na brevetu. Iznos kotizacije je 200 kn i, zahvaljujući našim sponzorima (hvala sponzori!), uključuje večeru i spavanje u Međugorju i povratak autobusom do Ogulina.

Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju što se dodatno naplaćuje 70 kuna.

Nadam se da ćemo voziti u što većem broju, ostvariti svoje osobne ciljeve i zajedno
napuniti puno, puno žlica!

Informacije

 

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.