Gravelacija 300

Dragi svi,
novi/stari i neprimijenjeni randonneurski trostruki izazov, uljepšan prirodnim i povijesnim krasotama je pred vama… Naime ovaj brevet je trebao biti održan 2.4. no zbog izrazito loših vremenskih neprilika koje su uključivale kišu, snijeg na Zrinskoj gori i niske temperature, nije se startalo.

Malo o ljepotama… vožnja kroz hrastovu šumu Turopoljski lug, prelazak preko Odre drvenim mostom, vožnja uz Odru, Savu i Lonju, pa ponovo skela preko Save, vožnja uz Unu, prelazak preko Zrinske gore uz posjetu ruševinama grada Zrina te još neke osobitosti koje bi mogle biti teško zamjetljive u noćnoj vožnji, kao recimo… vožnja uz Kupu.

Malo više o izazovima…
Izazov No. 1.
Savladati 300 km obogaćeno s nekoliko strmih uspona i dugih dionica bez asfaltnog pokrova u 20 sati je zahtjevno samo po sebi…
Izazov No. 2.
Više od jedne trećine puta je bez asfalta ili dobrog asfalta. Popeti se, spustiti ili voziti po ravnici s “teškom” podlogom je zahtjevno i sporo te će dolazak “time limita” biti puno brži.
Izazov No. 3.
Od Hrvatske Kostajnice do Kupinečkog Kraljevca zadani vodi po cestama na kojima nema trgovina, gostionica i benzinskih postaja. Pogotovo u noći. Od Kostajnice do Gline u dužini od 80 km nema ikakve javne opskrbe izuzev jednog izvora dobre vode uz koji se prolazi dva puta.
Naravno, pristojno moliti za vodu u rijetko naseljenim selima je dozvoljeno. Iz iskustva znam da su neke randonneurke i randonneuri, umjesto vode, dobili mesa, vina i kolača…
Sudionicima koji će voziti presporo moglo bi se dogoditi da će posljednjih 150 km voziti bez mogućnosti opskrbe jer će ih skretanje u centar Gline u potrazi za hranom, udaljiti od blagovremenog dolaska na cilj u Sv. Nedelji. Od Gline do cilja je 76 km s gotovo nikakvom mogućnošću opskrbe u kasnim noćnim satima. Takve bi, prema pravilima randonneurske vožnje, opskrba mogla čekati na kontroli u Auguštanovcu.
Bistro Pizzeria Cassina u Glini, koja nije na trasi, radi do 23:00 kao i restoran Tihi Gaj u Kupinečkom Kraljevcu koji je 50 m udaljen od zadanog smjera.
Ono što vam može pomoći u ovom dijelu godine je voće koje raste uz cestu u zapuštenim voćnjacima. Mislim da će jabuka, šljiva u divljih kupina uz cestu biti dovoljno ako nekome razina glikogena bude stremila ka nuli. ;0)

Molio bih vas da dobro proučite trasu breveta i putnu knjigu kako bi mogućnost lutanja sveli na minimum. Mobiteli bi mogli biti bez signala, a putna računala ostati bez napajanja …
Po mogućnosti, ponesite olovku kako bi mogli sami na kontroli upisati vrijeme u karton.
Ne ostavljajte ikakvo smeće za sobom igdje! Poslije vašeg prolaska smije ostati samo trag kotača u prašini ili otisak cipele te eventualno vlažna lokva zbog vaših fizioloških potreba.
Skelu ste dužni platiti, 5 kn po biciklistu.
Na KT2, Tradicije Čigoč će vam biti poslužen gulaš ili riblji paprikaš uz salatu i domaći kruh.
Vremensko ograničenje je nedjelja, 4. rujan 02:00.
Uz tehnički ispravan „gravel“, brdski ili „cross“ bicikl, obavezni dijelovi opreme su kaciga, te reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo za noćni dio vožnje kao i za vožnju u uvjetima loše vidljivosti.
Toplo se preporučuju još mobitel, identifikacijski dokumenti, liječnička iskaznica, nešto gotovine, priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma i rezervna zračnica. Moguće je da će vam dobro doći suzavac u spreju zbog vjerojatnih susreta s ovčarskim i „avlijanerskim“ psima(!).

Prijave

Startna pristojba iznosi 110 HRK. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 HRK. Prijaviti se možete do 1. rujna do 23:59.
U prijavi, molim vas, navedite:

  • vaše ime i prezime,
  • godinu rođenja, poštansku adresu,
  • e-mail adresu,
  • broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme nastupa,
  • želite li za ručak gulaš, riblji paprikaš ili nešto vegetarijansko;
  • da li želite da vas na startu osim brevet kartona i izjave čekaju tiskana putna knjiga i karta. Često puta ta dva pomagala ostanu neiskorištena…

Prijavite se  (ovdje.) sibabic (at) gmail (dot) com

Informacije

Cheers!
Siniša Babić

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.