BRM 200 km Svetvinčenat – Najava

Pozdrav svima!

Pozivamo Vas na  BRM 200 km Svetvinčenat 10. rujna 2022. godine.

Start breveta (07:00) i cilj (20:30) je u samom centru Svetvinčenta, kod ulaza u dvorac Kaštel.
Okupljamo se kod pizzerije GRIMANI gdje će se obaviti prijave i okrijepa na kraju breveta.
Kreće se mirnim cestama u pravcu Barbana, spustom do Mosta Raša gdje se skreće prema Trgetu.
Nakon početne lagane dionice do Raškog kanala kreće uspon koji je na pojedinim djelovima prilično strm, nakon vožnje prema Koromačnu treba pripaziti na selo Brovinje gdje treba skrenuti lijevo u samom selu i tu počinje jadan od najljepših uspona u Istri s pogledom na Kvarner.
Na samom vrhu je planinarski dom Skitača gdje je i prva kontrolna točka (1KT) te ima i šterna (bunar) za vodu. Sam spust prema Labinu je strm tako da treba voziti jako pažljivo i ne dozvoliti da se razviju velike brzine – ovo je i jedini detalj na kojem treba malo pripaziti!
Nakon Labina ide se u pravcu Kršan. Nakon sela Šušnjevica skrećemo prema Belaju i Pazu gdje se nalazi sljedeća kontrola dvorac Belaj (2KT).
U samom centru sela Paz se nalazi i špina s vodom, dalje se krećemo u pravcu Cerovlja i Pazina. U Pazinu nakon benzinske postaje na križanju skrećemo lijevo uzbrdo u smjeru Lindara. Na vrhu na sljedećem križanju skrenemo lijevo za Žminj. Kontrolna točka Žminj (3KT) je benzinska postaja Petrol koja se nalazi na izlazu iz mjesta na županijskoj cesti Pula-Pazin.
Nakon pečata u breveto kartonu, kreće se u pravcu Pazina, te na trećem raskrižju skreće lijevo prema Sv.Petru u šumi i Tinjanu. Nakon mjesta Tinjan idemo u pravcu Pazina gdje treba pripaziti na križanje koje se nalazi na nizbrdici te skrenuti lijevo prema Motovunu (4KT) gdje se i nalazi četvrta kontrolna točka u podnožju Motovuna na mostu preko Mirne.
Uz rijeku Mirnu krećemo prema Vižinadi gdje nas čeka posljednji ozbiljan uspon. U samom centru Vižinade na križanju se nalazi špina sa vodom.
Nakon nekoliko kilometara dolazimo do posljednje kontrolne točke (slika spomenika) koja se nalazi na križanju Tićan (5KT), gdje je poznata zvjezdarnica Višnjan.
Spuštamo se prema Sv.Lovreču gdje prolazimo kroz mjesto u pravcu Kanfanara i pored ruševina srednjovjekovnog grada Dvigrad.
U centru Kanfanara skrećemo prema Svetvinčentu gdje završava ovaj nadam se zanimljivi breveto u Istri u pizzeriji GRIMANI.

Prijave

Startna pristojba iznosi 120 kn. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 kn. Prijaviti se možete do 8. rujna u 23:59 sati. U prijavi navedite Vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta.

Prijavite se na  (silvijo@gtp.hr) silvijo (at) gtp (dot) hr.

Informacije

  • Plan puta BRM 200 km Svetvinčenat
  • Karta BRM 200 km Svetvinčenat
  • gpx datoteke BRM 200 km Svetvinčenat
  • Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a obavezan je potpisati Izjavu 

Uz ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.

Na startu, odnosno cilju, kao i na kontrolnim točkama  svi sudionici su dužni pridržavati se propisanih epidemioloških mjera.

Kontakt: +385 99 205 0205  Silvijo Pale-Halić
+385 91 521 0028  Mario Pustijanac

Vidimo se!                                                                                                            Silvijo Pale-Halić

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.