Najava BRM 200 km Ivanić-Grad

Pozdrav svim randonneurkama i randonneurima i onim koji to već jesu i onima koji to tek postaju!!!

Bliži nam se još jedan breveto u režiji Drumskih ratnika, a znate i sami da se takvi ne propuštaju ! Ruta ovog breveta ima samo malo zajedničkog sa rutama posljednjih ivaničkih breveta, ali nas zato vodi novim rutama, novim asfaltima, a po nekim randonneurima se ovaj breveto proteže na najdužem području među brevetima od 200 km u Lijepoj Našoj.

U subotu 02.09.2023. u 8:00 startamo iz Ivanić-Grada ispred kafića No“1 gdje je također i cilj breveta. Znači i start i cilj su na starom mjestu!

Ruta kreće najsigurnijim pravcima kroz centar grada, pod pratnjom osiguranja Moto kluba No Limit iz Ivanić-Grada u duljini 1,8km do pruge na izlazu iz samog središta grada odakle dalje nastavljamo sami.  Vozimo se kroz Ivanićko Graberje, pored Križa, kroz Novoselec, Obedišće, Popovaču pa sve do Gornje Jelenske gdje se nalazi prva kontrolna točka. Tu se nalaze i trgovina i kafić pa savjetujem da se opskrbite potrepštinama potrebnim za nastavak vožnje i nadolazeći uspon, veličanstveni Podgarić. Naše moslavačko Sljeme. Hvala BK Kutini što su nam ostavili tradiciju Podgarića na našem brevetu, iako sam siguran da ga mnogi ne bi zamjerili voziti i dva puta u mjesec dana. Ne zaboravite na segment uspona dug 4,2 km koji nakon samo 37km daje mnogima svježu priliku za pokušaj osvajanja titule KOM-a na Stravi. Zgodan detalj za hvaljenje na rundi/ma po završetku breveta.

Spustom u mjesto Podgarić prije jezera u šumi  s desne strane se nalazi izvor gdje možete nadomjestiti zalihe pitke vode koje ste potrošili na usponu. Nastavljamo dalje kroz Berek, Ivanjsku i Veliko Korenovo, vozimo pored Bjelovara i do Spomen područja Barutana 1991. gdje se nalazi druga kontrolna točka.

Od Spomen područja Barutana krećemo prema Zrinskom Topolovcu i Koprivnici. Na ovom djelu bude zanimljivih hupsera, zanimljivih lokacija za fotografiranja i selfije. U centru Koprivnice se ispred glavne zgrade Podravke, industrije Koprivnice i okolnih krajeva, proizvoda poznatih diljem svijeta nalazi fontana u obliku žlice koja je treća kontrolna točka.

Iz Koprivnice vozimo kroz Sokolovac, Carevdar, Križevce, Vrbovec, sve do crkvice na vrhu brda u Brckovljanima gdje je četvrta kontrolna točka. Izgradnjom brzih cesta, obilaznica i obnovom regionalnih vodovodnih sustava sponzoriranim iz EU i približavanjem lokalnih izbora, na ovom dijelu vozite po najnovije asfaltiranim cestama sa gotovo ništa ili ništa prometa, gotovo sve do kraja samog breveta.

Od četvrte kontrolne točke se spuštamo na drugu stranu brdašca i krećemo prema cilju u Ivanić Grad kroz Lupoglav i Prečec. Taj zadnji dio također ima novi asfalt i osim spusta u cijelosti je ravničarski tako da svima bude lakši završetak breveta.

Nakon ovjere kartona odlazimo na ručak/večeru u restoran Fratellos koji se nalazi 250 metara od start/cilja, za koju ukoliko je netko vegetarijanac/vegetarijanka molim da ne zaboravite naglasiti u prijavi. Vlasnik restorana obećaje odličnu hranu koja je u cijeni startnine (dok si pića sponzorirate sami) i odličnu zabavu.

Parking se na cijelom području grada ne plaća, međutim obzirom da je subota moguća je gužva pa ste u mogućnosti parkirati osim u Moslavačkoj ulici gdje je start breveta i u okolnim ulicama koje sve imaju parkinge.

Kontrolne točke:

  • KT1 – INFO PLOČA (na 36,00 km)
    TRG SVETOG IVANA KRSTITELJA BB, Gornja Jelenska
  • KT2 – SPOMEN PODRUČJE BARUTANA 1991. (na 89,2 km)
    Barutanska ul. 10, 43000, Bjelovar
  • KT3 – FONTANA ŽLICA PODRAVKA (na 125,9 km)
    Ante Starčevića 32, 48000, Koprivnica
  • KT4 – CRKVA SV. BRCKO (na 188,9 km)
    Stjepana Radića 106, 10371, Brckovljani
  • KT5 (CILJ) – Caffe bar No“1  (na 209,9 km)
    Moslavačka ul. 12, 10310, Ivanić Grad

Informacije

  • Adresa starta: Caffe bar No“1 Moslavačka ul. 12, 10310, Ivanić Grad
  • Google maps lokacija starta
  • Plan puta BRM 200 km Ivanić-Grad
  • Karta i profil rute BRM 200 km Ivanić-Grad
  • Gpx datoteke možete naći ovdje
  • Garmin rutu s označenim kontrolnim točkama možete naći ovdje
  • Fotografije kontrolnih točki možete naći na sljedećoj poveznici
  • Svaki sudionik je dužan potpisati Izvjavu prije starta
  • Google maps lokacija restorana Fratellos

Adresa restorana: Trg Vladimira Nazora 4, 10310, Ivanić Grad

Facebook stranica restorana

Prijave 

  • startnina iznosi 20 EUR-a
  • prijave na e-mail: (drumski.ratnici@gmail.com) drumski.ratnici (at) gmail (dot) com
  • U prijavi navedite: ime i prezime, poštansku adresu, godinu rođenja i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta te vrstu menija (mesni ili vege)
  • po uspješno završenom brevetu možete naručiti komemorativnu medalju po cijeni od 10 EUR-a
  • prijave do ponoći 31.08.2023.

Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, za noćnu vožnju ili u uvjetima smanjene vidljivosti reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo. Svaki sudionik obvezan je uz sebe imati napunjen mobitel s brojem iz prijave na koji treba biti dostupan za vrijeme breveta. Od dodatne opreme preporučuje se sa sobom ponijeti priručni alat, pumpu, pribor za krpanje i rezervnu zračnicu. Odustajanje obavezno javiti na broj organizatora s plana puta!

Na start dođite u 07:00 kako bi smo do 7:55 sati uspjeli riješiti prijave. Staza je duga 208 km s oko 1900 m visinaca. Breveto je vremenski ograničen na 13:30 sati.

Renato Tučkorić

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.