Najava BRM 200 km Samobor

Dragi kolege biciklistice i biciklisti,

  1. rujan 2023. je novi datum još jednog izdanja BRM 200 km Samobor u organizaciji BBK Krpelj.

Ljeto je na izmaku, dani su sve kraći, a za vas smo pripremili sasvim novu avanturu sa startom i ciljem u caffe bar Romansa u Bregani. Ruta nas vodi kroz Samobor gdje se lagano zagrijavamo za uspon prema Plešivičkom Prekrižju, a sve to kroz pitoreskna sela samoborske gore, Rude i Braslovje.

Na Poljanici je KT1 gdje je potrbno odraditi selfie. Nakon Poljanice slijedi dinamičan spust u Jastrebarsko kroz koje prolazimo na putu za Karlovac. Nakon Karlovca voziti ćemo se uz predivnu rijeku Koranu sve do Barilovića gdje je KT2 na kojem ćemo obaviti drugi selfie sa Starim gradom Barilovićem. Nastavljamo preko mosta u smjeru Krnjaka gdje kratko boravimo na D1 te cestu prelazimo u smjeru Vojnića. Do KT3 prolazimo kroz mnoga banijska sela te svoje putovanje obilježavamo u karton u pizzeriji Cassina u gradu Glina. Na ovoj kontrolnoj točki koja je na malo više od pola puta možete predahnuti i opskrbiti se za nastavak puta.

Ruta nas nakon Gline vodi prema Pokupskom nakon kojeg ćemo prolaziti kroz mnoga druga manja pokupska sela, a nakon Lijevog Sredičkog krećemo prema Pisarovini nakon koje kreće valoviti teren s pogledom na žumberačku goru.

Put kroz Klinča Sela je presječen željezničkom prugom nakon koje kreće dugačak, ali lagan uspon na Galgovo. Nekoliko brežuljaka slijedi do cilja u Romansi gdje vas čeka pljesak i zaslužena okrijepa.

Uz ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo za noćni dio vožnje i vožnju u uvjetima smanjene vidljivosti. Preporučljivo je imati rezervnu gumu i zračnicu, pumpu i alat. Obavezno sa sobom ponjeti važeću osobnu iskaznicu.

INFORMACIJE

PRIJAVE

Prijave počinju u 07:00 u caffe baru Romansa. Budite na startu što ranije kako bi na vrijeme obavili prijavu.

Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a obavezan je potpisati Izjavu.

Startna pristojba iznosi 15,00 €. Zbog brže administracije na startu, predlažemo da je uplatite direktno na račun kluba:

BBK Krpelj
Ivana Gundulića 14D
10430 Samobor
IBAN: HR9323900011101008822
Opis: BRM + ime prezime

Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (10,00 €).

Prijaviti se i odjaviti možete do utorka, 12.rujna 2023., do 23:59. Prijavite se putem Google obrasca.

NAPOMENA: Organizator zadržava mogućnost promjene rute u slučaju da se radovi na nekim dionicama ne završe ili u slučaju da se neki novi radovi pojave na ruti. Svaku moguću promjenu će prijavljeni sudionici dobiti putem emaila.

Kontakt organizatora:

Mario Greč 091 7242 329, mario.grec78@gmail.com

Marko Omrčen 098 292 627, markoomrcen@gmail.com

Veselimo se Vašem dolasku i ponovnom druženju!

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.